Behandelingen

Allereerst onderzoeken we, naar aanleiding van jouw vraag, hoe de stand van zaken bij jou op dit moment is en wat er nu nodig is. Het is voor mij belangrijk om te weten waar het bij jou ‘echt’ om gaat. Ik onderzoek dat in eerste instantie vooral door het stellen van vragen. Ik maak ook weleens een korte stamboom of we doen wat oefeningen om te onderzoeken hoe jij je lichaam ervaart.
Als duidelijk is waar we aan gaan werken kies ik, afhankelijk van wat er nodig is, een werkwijze uit één van de verschillende disciplines waarmee ik werk.

Mijn focus ligt bij ontspannen. Er kan pas geleerd of veranderd worden als je meer ontspannen bent. Ik help je om te kunnen ontspannen door je een oefening in de ruimte te laten doen, door je op de behandeltafel te laten liggen of door vragen te stellen.

Je zal je altijd meer bewust worden van hoe je je voelt, hoe je lichaam voelt en we werken samen toe naar een haalbaar focuspunt.

Energie is altijd in beweging, soms kan je dat voelen, maar soms is het ook voor mij echt ongrijpbaar. Ik kijk samen met jou naar het beeld dat je van jezelf hebt, naar je emoties en je dromen/verlangens.  Ik zoek naar bepaalde patronen in je gedrag of in je lichaam. Dit zijn allemaal aanknopingspunten om de oorspronkelijk vraag waar je mee binnen kwam te beantwoorden.
Als er disharmonie in je systeem is, kun je je door de innerlijke strijd moe of neerslachtig voelen. Als het allemaal in harmonie is, voel je je energiek, evenwichtig en kun je de wereld aan. In beide situaties is het prettig om beter te snappen waarom het één of het ander jou gebeurt.

Bij acute fysieke klachten is een sessie vooral gericht op verlichting van de klachten en het brengen van hernieuwde ontspanning.
Bij meer psychische klachten of burn-out klachten zullen we op zoek gaan naar je gedragspatroon en de oorsprong van dat gedrag en de gedachten en gevoelens die je daarbij ervaart.

We kunnen een mooi resultaat halen in ongeveer 4 sessies. Ik werk doelgericht en we houden steeds goed in beeld waar je naartoe wil. Maar het kan ook dat we elkaar langer zien, dat je bv één keer per maand komt.
Na de sessies ga je weer op eigen benen met je nieuwe tools verder en kom je wellicht af en toe terug voor een update.